Nieuwvliet-Bad blog

14/02/2013

Wifi, christelijke camping, waterduinen en vakantie eiland braakman

Enkele mensen reageerden op mijn oproep ivm foto’s en artikelen, vandaag een foto van EP van enkele wandelaars op het strand, waarvoor dank. Binnenkort nog meer van enkele nieuwe “reporters” die, op regelmatige basis willen meewerken aan deze blog.

“En nu het nieuws” eindelijk! Dit jaar komt er in delen van Sluis, Oostburg, Cadzand-Bad en Breskens gratis Wifi. De gemeente Sluis sluit aan bij het project Wifi Zeeland.  Gratis gebruik van internet is mogelijk voor eenvoudige handelingen als het bekijken van email en internetpagina's. Voor grotere datastromen, zoals nodig voor het bekijken van video's moet men bijbetalen. Het centrum van Sluis komt dit jaar nog in orde. De andere plaatsen volgen. Sluis wil van de plaatselijke ondernemers graag een bijdrage. Hopelijk is dit allemaal in de lucht tegen het begin van het komende seizoen.

Camping De Elzenhof in Cadzand-Bad is overgenomen door vakantiepark De Betteld, deze onderneming heeft een christelijke achtergrond. Men heeft een uitgebreid evangelisch programma voor mensen van een reformatorische- tot Pinkstergemeenteachtergrond. Het de bedoeling ook vakantiehuisjes te verkopen.

De Partij voor Zeeland wil van Gedeputeerde Staten meer te weten komen over de voorgenomen financiering van waterduinen, dit plan kost de provincie zo'n 80 miljoen euro. 28 miljoen moet komen van natuuraanleg in en rond de Westerschelde. Het Statenlid François Babijn wil weten of dit geld er wel komt, nu Waterdunen minder dan verwacht meetelt als compensatie voor verdieping van de schelde en hoe zit het met de bijdragen vanuit Europa (3 ton) en de gemeente Sluis (1,2 miljoen euro). Hij verdenkt de provincie van een staaltje 'creatief boekhouden'.

Er is een serieuze overnemer voor Vakantie-eiland Braakman, de Oostappen Groep uit het Brabantse Asten. Als het tot een overname komt wil het bedrijf ook het subtropisch zwembad Scheldorado overnemen. De Groep heeft momenteel elf vakantieparken in Nederland en België.

DSCF3182 [640x480].JPG

De commentaren zijn gesloten.