Nieuwvliet-Bad blog

26/08/2013

Hof ter wilgen/ roompot

 

Wil je eens iets anders in Nieuwvliet-Bad? Wil je zien hoe gemakkelijk men trouwe gasten kan dumpen? Hoe men gewone mensen laat wijken voor het kapitaal? Hoe men mensen hun eigendom afneemt? Hoe wanhopig men mensen kan maken. Beleef het ultieme ontruimingsgevoel! U hoeft zich niet eens te verplaatsen naar de gaza strook.

Kom eens als ramptoerist naar Nieuwvliet-Bad en bezoek de kwaliteitslag van de roompot. Momenteel is er het meest te beleven op camping hof ter Wilgen daar is koos konijn serieuze putten aan het graven. Later ook te bewonderen op de rest van camping de roofpot.

Even samenvatten: iedereen moet daar weg, eind oktober gaat de stroom er af en wat er op 1 januari nog op de camping staat is automatisch eigendom van de roofpot en mag men verwijderen zonder enig verder verhaal of vergoeding. Sommige gasten komen al 50 jaar naar deze plaats en moeten nu oprotten. Men heeft de caravans gekeurd; afgekeurd is sowieso afvoeren. Goedgekeurd is een kansje op een niet vrij te kiezen plaats op de Boshoeve met verplichte aansluitkosten, er is geen plaats voor iedereen. De kans op een plaats op een andere camping in de buurt is uitgesloten men neemt uitsluitend nieuwe caravans aan. Is men een van de “gelukkige” verhuizers naar de boshoeve dan zit men een heel eind verder van de zee, dan moet men vanaf nul herbeginnen, aansluiten, onderaan afmaken, tuinhuis en omheining plaatsen, terras, parkeerplaats en tuin terug aanleggen…

Hof ter wilgen was zeker niet de mooiste camping van Nieuwvliet maar op deze manier mag men toch geen mensen behandelen, men kon deze camping toch op een menselijkere manier opwaarderen? Wat doet de gemeente Sluis hieraan? Wat doet Sluis aan deze oneerlijkheid?

Het verhaal is jammer genoeg niet nieuw! Denk maar aan camping de sandt plaet, de napoleonhoeve…Ook op deze campings hebben trouwe gasten van de gemeente Sluis de streek moeten verlaten met tranen in de ogen. De pioniers van het toerisme in deze streek gedumpt. Is de stacaravan/chalet niet meer welkom?

Foto’s op: http://nieuwvliet-bad.skynetblogs.be/archive/2013/08/26/foto-s-hof-ter-wilgen-7907174.html

De commentaren zijn gesloten.