Nieuwvliet-Bad blog

29/08/2013

Stacaravan of chalet in de gemeente Sluis / Nieuwvliet-bad?

Wie durft nog?

Wil je een stacaravan of chalet in deze streek, ben je dan dom of naïef? Is de liefde voor deze kuststreek groot genoeg om deze financiële risico’s te nemen?

Als men na veel zoeken een plaatsje bemachtigt op een camping krijgt men meteen een aantal regels, verplichtingen en verboden mee naar huis. Zo moet men bijna overal een nieuwe stacaravan of chalet plaatsen. Veelal verplicht geleverd door een enkele handelaar waar de landlord zogezegd heel erg tevreden over is (rarara hoe zou dat komen?) Dus soms geen vrije keuze waar u aankoopt. Natuurlijk zijn er regels die het samenleven op de camping regelen maar er zijn ook regels over verkoop. Wilt u uw stacaravan terug verkopen met behoud van staanplaats? Dan kan dat alleen via de camping. Ok, soms wil de campingeigenaar zekerheid wie er op zijn terrein komt, maar veelal is het gewoon winst pakken. Is uw caravan ouder dan 10 jaar? Dan is verkoop meestal niet toegelaten, wil je er vanaf? Dan moet je verkopen zonder staanplaats (onmogelijk, niemand wil betalen voor een stacaravan zonder staanplaats). Elk jaar zie je de prijs voor uw plaatsje ook met minimum 10% stijgen niet 10 % op de basis prijs maar 10% op de prijs van vorig jaar! Als er een modernisatie komt bvb. zwaardere stroom dan moet je veelal  meebetalen in de kosten.

Wat krijg je wel? Een contract voor telkens één jaar, dus bij reorganisatie ofzo kan je oprotten. Er zijn vele gevallen bekend van mensen die een nieuwe chalet of stacaravan plaatsten en na een of twee jaar te horen kregen dat het feest voorbij was. U kunt het bekijken als een auto total loss rijden zonder verzekering… Weg centjes! Een camping aangesloten bij recron geeft iets meer zekerheid dan de niet aangesloten campings, maar dan nog. Een stacaravan of chalet bekijkt men nog teveel als een gewone caravan, alsof men ze gemakkelijk kan verhuizen, een tijdje hier een tijdje daar. Maar zo werkt het niet. Men plaatst een duur ding op een stekje en kan alleen maar hopen dat het goed afloopt. Is het kopen van een chalet met eigen grond dan de oplossing? Of ben je dan nog slechter af als men de hele camping laat verloederen en u toch nog met de staart tussen de benen moet vertrekken? Hoog tijd dat men de mensen iets meer zekerheid heeft!

MAAR. Gelukkig zijn ook campings waar het heerlijk en eerlijk is ’t is aan u deze te vinden!

De commentaren zijn gesloten.