Nieuwvliet-Bad blog

11/10/2013

En nu, verder

Langzaam loopt de West-Zeeuwse kust weer leeg nog enkele schoolvakanties en het seizoen is echt wel over. Nu ja langzaam, niet echt  overal, want op hof ter wilgen gaat de ontruiming met een rotvaart vooruit Het lijkt wel een gebied getroffen door een superstorm. Hier en daar staat nog iets recht, maar vele plaatsjes zijn verlaten, sommige caravans half ontmanteld sommige met opschriften "niets wegnemen wij komen nog alles ophalen" hier en daar een intacte stacaravan met een stikker waarheen hij moet en overal bergen puin. Wil je een rampenfilm opnemen en zoek je een geschikte locatie? Een adres: hof terwilgen. En dan heb je nog de jatratten of de containerjutters die enge mannetjes lopen overal tussen te snuffelen want ze hebben blijkbaar zelf nog veel tekort. Oude borden, plankjes, plantje, zelfs de bloembollen proberen ze op te graven. Wat een zielige bende kan je daar aanschouwen! Voor een lege petfles of een gebarsten bloempot klimmen ze in elke container en als ze een versleten fiets kunnen wegjatten is het helemaal feest. Een tranendal dat is wat rest van hof ter wilgen. Bedankt roofpot.

'k probeer dan maar enkele lichtpuntjes te zoeken. Misschien is er straks op de vernieuwde pannenschuur een vooruitgang te zien. Het zou wel fijn zijn een goed draaiend winkeltje met verse producten en opgeleid personeel te zien, misschien komt er op de plaats van de ongezellige horeca wel eens iets waar men wel naartoe wil, waar het wel gezellig is, waar men wel een friet durft te bestellen en geen uur moet wachten en wel een eetbare ipv oneetbare hap krijgt. Uitkijken ook hoe het zal zijn eens waterduinen er is, misschien ook een verbetering? Straks kunnen we vanuit Nieuwvliet door de pannenschuur via de boshoeve naar het nieuwe fietspad achter camping Groede door waterduinen tot Breskens fietsen zonder op de openbare weg te moeten komen. Misschien?

We wachten af, maken er het beste van en verblijven verder in ons door Sluis niet zo meer welkome stacaravannetje. Blijven genieten van deze mooie streek is de boodschap.

DSCN0562.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste een grappig zicht 'k wist niet dat ze bestonden deze"zeekamelen". 

DSCF3709.JPG

De commentaren zijn gesloten.