Nieuwvliet-Bad blog

20/03/2016

Honden

Wanneer u uw hond uitlaat, moet u zich aan een paar regels houden. Binnen de bebouwde kom moet de hond aan de lijn lopen. Verder mogen op kinderspeelplaatsen, speelweiden en in zandbakken helemaal geen honden komen, ook niet aangelijnd. Dat u de drollen moet opruimen weet u natuurlijk al lang.

Bovendien is het de eigenaar of houder van een hond verboden deze los te laten lopen op het strand van 1 mei tot 1 oktober van 10.00 tot 18.00 uur. Uitzondering in deze is de eigenaar of houder van een hond die zich vanwege zijn handicap door een geleidehond of sociale hulphond laat begeleiden, deze honden mogen wel los lopen. Tot slot moeten honden op de openbare weg een halsband met een identificatie dragen. Dit kan een chip of tatoeage zijn.

Bovendien; als u geen baas bent over uw hond, als de hond met u gaat wandelen i.p.v. u met de hond blijf dan uit de buurt van andere mensen. Veel mensen denken als ze hun hond los laten lopen hij netjes zal komen als ze hem roepen, op het strand zijn echter veel afleidende leuke dingen voor honden, waar ze lekker achteraan hollen en voor overlast zorgen. 

Honden horen echt niet thuis in de kwetsbare natuurgebiedjes en hou ze alstublieft uit de buurt van kinderen.

Te vaak is het van " hij doet echt niks hoor" besef als u dit staat te vertellen er waarschijnlijk al overlast is door uw hond.

De commentaren zijn gesloten.