Nieuwvliet-Bad blog

30/10/2016

het kustlied


24/10/2016

Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, wij knallen u onmiddelijk van de dijk!

Voetgangers, voetgangers met kinderen, voetgangers met hond, voetgangers met loslopende hond, voetgangers met loslopende honden, fietsers, fietsers met fietskarren, elektrische fietsers, te snelle elektrische fietsers, brommers, wielertoeristen, groepen wielertoeristen, paarden, skeelers, skateboards, hoverboards, rolwagens, scooters, rollators, bolderkarren zelf nu een dan een schapenkudde. Ze gebruiken allemaal het pad op de dijk en met een beetje begrip voor elkaar lukt het nog ook. Maar nu zijn er de golfkarren!

DSC03050 (Small).jpg

 

17/10/2016

Desolate duinen

Gelezen in de PZC van 14 oktober

“Natuurbeschermingsregels maken de aanleg van een duinboulevard in Nieuwvliet lastig.”

" De duinen liggen er ter plekke wat desolaat bij”.

Dit kan toch niet waar zijn? Wil men Nieuwvliet nu ook verpesten door allerhande nep opwaarderingen? Nieuwvliet-bad is mooi zoals het is, een van de laatste stukjes mooi onverstoord strand met duinen. Desolaat? Nee echt niet, nog niet gecommercialiseerd zal men bedoelen. Als men het strand bekijkt dan is dit het mooiste stukje van deze streek. Het is al erg genoeg dat strandhuisjes en veel te grote strandpaviljoens het strand verzieken. Gelukkig is dit Natura2000-gebied, gelukkig gelden hier strenge regels!

Laat het gewoon zoals het is, borg wat goed is!

10/10/2016

Toeristentoeslag veerboot Breskens Vlissingen

De provincie onderzoekt toeristentoeslag voor de veerboot Breskens Vlissingen. Men gaat onderzoeken wat toeristen doen als ze meer moeten betalen. De nu verliesgevende veerdienst kan meer opleveren als toeristen per overtocht meer moeten betalen dan Zeeuwen die vaker met de boot gaan. 

Niet fijn dit, een retourtje met de fiets kost nu € 7.40 men spreekt van €1 per traject extra, Kleine 10 euro dus om effe met die schuit heen en weer te dobberen per persoon. Wie een tochtje te voet kiest komt straks op € 7.40 en dan kun je als voetganger nog bijbetalen voor verder openbaar vervoer want in en rond de ferryhavens is niks te beleven.

Wat gaan toeristen doen als ze meer moeten betalen voor de boot? Deze toerist zal alvast eens minder overzetten.

04/10/2016

Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad

Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad zoals het nu is, best wel mooi toch?

Misschien kunnen ze het laten vollopen met zeewater en er enkele pinguïns op een paaltje zetten, daar zou pas volk op afkomen!

DSC02957.JPG