Nieuwvliet-Bad blog

20/01/2017

Parkeren op strand of zeedijk

Steeds meer zie je op het strand of op de dijk van Nieuwvliet-bad auto’s die er niks te zoeken hebben. Wil je op de dijk met een wagen dan heb je een vergunning nodig, die kan je aanvragen maar die krijg je niet zonder grondige reden en enkel voor bepaalde plaatsen, heb je geen vergunning dan mag je de dijk niet op.

Toch zie je steeds meer wagens op de parkeerplaatsen voor vergunninghouders. Het lijkt ook gemakkelijk vlug even de dijk op en vlakbij of zelfs op het stand parkeren. Maar het kan tegenvallen.

Voor onterecht parkeren of stil staan op de dijk krijg je een boete van 370 euro plus de wegsleepkosten.

Vergunninghouders hebben een A5 formaat document met nummerplaatvermelding achter de voorruit liggen. Zie je een auto zonder vergunning achter de voorruit dan geeft die wagen niks te zoeken op de dijk.

Beneden aan de dijk kost een parkeerticket max 4 euro.

duikbootje spelen

Donderdagmiddag zaten twee auto’s vast op het strand van Nieuwvliet. Eén van de auto's was niet meer te redden.  Een auto was het strand opgereden om selfies te maken maar kwam vast te zitten daarop hadden ze gevraagd aan een eigenaar van de bestelbus om de auto los te trekken. De bestelbus kwam ook vast te zitten. Een ooggetuige heeft besloten om hulp in te schakelen door middel van bellen naar 112. De personenauto verdween volledig onder water was. De bestelbus kon men wel nog wel redden.

blub.jpg

18/01/2017

Oostburgs soevenir

Er is een plaatsje in Oostburg waar men kan zien of een automobilist de streek kent of de streek nog aan het ontdekken is.

Waar gaat iedereen die de streek kent op de rem staan en blijft iedereen netjes onder de 80 km/h?

Juist, tussen Oostburg en Draaibrug, daar waar iedereen links en rechts zit te kijken omdat er hele mooie plassen zijn vol vogels. Daar ziet men wie de streek kent, daar staat de meest productieve flitspaal van de provincie. Er is een overzicht van het ministerie van Veiligheid en Justitie waarop te zien is hoe vaak de Zeeuwse flitspalen vorig jaar hebben geflitst. Oostburg geeft de winnaar!

De flitspaal bij Oostburg en Draaiburg stak met een flitsaantal van 24.909 keer ver boven de andere flitsers uit.

24.909 snelheidsovertredingen op één jaar, 24.909 vakantiefoto’s door deze prijswinnende flitspaal op de bon gezet.

24.909

 ’t Is maar dat je het weet.

13/01/2017

Foto aangepast

Een tijdje na het verschijnen van mijn vorige post heeft men de foto's op de website van pretwerk verwijderd. 

03/01/2017

Boerenbedrog Roompot

Blijkbaar wil de Roompot een en ander mooier voordoen dan het is maar dit is toch echt wel zielig!

Op pretwerk.nl plaatsen ze een foto met als bijschrift 'oude situatie (foto april 2016)' en een foto van een animatie'en zo gaat het worden'
Wat een bedrog, de foto oude situatie is genomen op het deel waar de mensen die op de voormalige pannenschuur stonden verplicht naartoe moesten verhuizen!
Dit deel camping is een echte modderboel De caravans staan op het laagste stukje polder van Nieuwvliet zoals te zien op de foto, op modderplaatsen. De ellende die daar te zien is! <strong>De foto toont niet hoe het was op de pannenschuur maar laat zien hoe het nu is op het stuk waar de vaste gasten moesten naar verhuizen.</strong>. Deze mensen zijn verplaatst naar minderwaardige plaatsen ver van zee om plaats te maken voor het nieuwe park. De officiële naam van dit stuk pannenschuur is' de boshoeve' maar in Nieuwvliet spreekt iedereen over de modderhoeve.

link naar pretwerk nl

01/01/2017

Beste wensen voor 2017

happy-new-year-2017-pictures.jpg